Appelsin marmelade

Print Friendly, PDF & Email
Weekenden har stået i køkkenes tegn, jeg har lavet Appelsin marmelade hold da op den blev god, men sikken et arbejde.
jeg fik også lavet en Manhattean Style strawberry cheesecake opskriften fra
http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2009/04/manhattan-style-strawberry-cheesecake.html
den smager vildt godt og let at lave og så fik jeg siet min hyldeblomst saft. Alt i alt en hygge weekend

8 øko appelsiner 1 øko citron ca. 500 gr. sukker. skæl appelsinerne og citronen fjern alt det hvide skær kødet i små stykker og skrællerne skæres i små strimler ca. 1 mm. kom skræller op i en tyk bunde gryde men 5 dl. vand. kog skrællerne i ca. 15 min så kom jeg frugtkødet i og kogte det ca. 30 min kom sukker i så sukker og koge videre i ca. 30 min jeg moste frugtkødet men min kartofler mosser efter en timers tid besluttede jeg mig for at jævne det lidt men gelerings pulver  det blev lidt for tykt med smagen fejler ikke noget og hellere lidt for tykt end for tyndt.

her er så hvad jeg fik ud af 8 appelsiner og 1 citron 😉
jeg tog en tur på Tippen og fik plukket en pose hyldeblomster i onsdags og hvor er de dog smukke sådan nogen blomster men en masse små kryb i mums, nå men pyt man er jo ikke så sart op i vasken men det hele. Hver hyldeskærm rystes lidt over vasken, skyld dem ikke det tager noget af den gode smag. derefter klippede jeg stilkene af ca. 40 stk.og op i en gryde sammen med 3 citroner i tynde skiver og 2 poser citron syrer. kog 2 l. vand sammen med 2 kg. sukker jeg brugte 1 kg. brun farin og 1 kg. rørsukker.  hæld sukkerlagen over blomsterne og stil på køl ca. 4 – 5 dage og husk at rør rundt i det et par gange hver dag. min stod kun 4 dagen.

Efter de 4 dage siet jeg først i en alm si for at fjerne blomster og citroner, så smed jeg et gamle rent viskestykke i sien og hældte saften der i gemmen så skulle de fleste kryb været siet fra.                                                                                                 det er meget koncentreret så bladnings forhold er ca. 2 dl. saft og 8 dl. vand. alt efter smag selvfølgelig    
her er så min fine Manhattan style strawberry cheesecake

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.