Lækker flutes uden dej på fingrene

Print Friendly, PDF & Email
I dag fik vi  rester fra i går kødsovs med spaghetti, Poul havde lavet sovsen og mums den var bare god, så i dag da resterne skulle væk besluttede jeg at prøve hjemme bagte flutes en opskrift jeg har fundet hos http://suburbankitchenlife.blogspot.com/2011/01/fantastiske-franske-pains-lancienne.html jeg havde så ikke noget spelt mel så brugte Durum mel og hvedemel i følge opskriften skulle dejen stå på køl natten over men det havde jeg så ikke lige tid til.

750 g. mel (jeg brugte ca. 350 gr. hvedemel Tipo 00 og Durum og 400 øko. hvedemel)
25 g. gær
1 spsk. Salt
5,5 dl. koldt vand
lidt oliven olie eller andet god olie med smag 

Start med at veje melet af og stil på køl et par timer mit stod ca. 2 timer
smuldre gæret i melet og kom vandet og saltet i.
frem med håndmikserne (jeg ejer ikke en røremaskine) men det gik fin men håndmikserne rør ca. 15-20 min. hæld lidt olie over dejen og stil det på køl et par timer gerne natten over (så behøver man kun 10 – 15 g. gær) det havde jeg så ikke lige tid til derfor 25 g. gær. efter ca. 2-3 timer kommes dejen ud på et meldrysset bord og nej du skal ikke stå og tæve løs på det, bare lad det stå, del i 2 halvdele og lad ligge l5 min. så delte jeg de 2 klumper i 6 stk. flutes op på et bagepapir.
Varm ovnen op til 260 gr. alm. ovn husk at ovnen SKAL være 260 gr. ca. 20-25 min. Indtil brødet har en fin farve. 
Stil en bradepande nederst i oven.  Jeg har desværre ikke en bagesten så jeg nøjes med at smide en bradepande ekstra ind i midten af ovnen.
Når ovnen er varm tager du dine flutes på bagepapiret over på bagesten/bageplade ikke skide let så et par ekstra hænder er en god hjælp og smider dem ind i ovnen på den varme plade.
Skru ned til 245 gr. og bages i ca. 20-25 min. alm. ovn.
I den nederest bradepanden hælder du 1 dl vand. gentag efter 5 min, med 1 dl vand igen eller brug en forstøver til lige at spray lidt vand hen over dine flutes.

Dejen inden den sættes på køl

så skal dejen lige hvile og deles i små fine flutes

og her er så fine nybagte flutes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.