Pulled Pork

Print Friendly, PDF & Email
Nu har jeg læst så meget om Pulled pork (trukket svinekød) lidt fedt navn. nå, men jeg var så heldig at finde et lille stykke nakkekam på tilbud, så var det jo bare med at komme i gang. Jeg tror jeg har læst de første 50 blog om det og de lyder alle helt vild lækkert.
Først lavede jeg en krydderblanding eller noget så fint som rub som jeg nu har lært det hedder.
som bestod af  
  • BBQ sauce
  • ketchup
  • røget paprika
  • rørsukker
  • salt
  • friskkværnet peber
  • mørk sirup
Mandag morgen:
Det hele blandes godt sammen og nakken glides godt ind i det, lig den i en frysepose i køleskabet.
Tirsdag aften kl. 21
Varmer jeg ovnen op til 100° ligger nakken på risten i min lille bradepande med en god sjat vand i samt et lille fad nederst i oven med vand. 
kl. 23 tjekkede jeg lige min nakke og hælder lidt ekstra vand ved så den ikke gik tør i løbet af natten
Kernetemperatur skal ligge på minimum 94°C. men som den amatør jeg nu engang er i et køkkenet ejer jeg ikke en stegetermometer, men har set hos kvalimad.dk at man skal kunne stikke en trægrydeske i kødet uden besvær så skulle den være færdig.
Onsdag morgen kl. 7 
Dufter der dejligt i hele lejligheden ( ikke af friskbagte boller) trægrydeskeen går lige i gemmen kødet så skulle den jo være færdig, sluk for ovnen og lad den få efter varmen en halv times tid derefter kan man tage to gafler og trække kødet fra hinanden, det lækkeste møre kød til en sandwich bolle eller til pitabrød. jeg må tilstå at mit kød kunne godt have brugt lidt mere krydderi.


kl. 21 tirsdag aften er min lille nakke lagt på risten med en god sjat vand i bunden i forvarmet ovn på 100°
onsdag morgen kl. 7 en meget mør nakke
Og her er kødet så trukket fra hinanden lige til at komme i pita eller sandwich bolle


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.