Krydderboller

Print Friendly, PDF & Email

Kl. 4.00 vågner jeg og kan bare ikke sove mere, så hvad er mere naturligt end at slå en dej op til krydderboller opskriften er fra kvalimad.dk

50 gr. gær
3 dl. mælk
125 gr. smør
ca. 650 gr. mel
1½ tsk.salt
1½ tsk sukker
1½ tsk kardemomme
lidt mælk til pensling

Smelt smør
Rør gæren ud i mælken. derefter smider du bare alt det andet i.
Jeg brugte en en grydeske til dejen var rimelig jævn, så ud på et mel drysset bord og ælt til dej er ensartet det tager højst 5 min.
smid dejen i skålen og lad den hæve 1 time
Del dejen i små stykker jeg fik 11 stk. flod kantene ind mod midten,  til de bliver runde, det giver et lille hul i midten, hullet vendes ned på bagepapiret.
lad dem hæve ½ time
opvarm ovnen til 200 g.
pens med mælk og så i ovnen i ca. 20-25 min

Afkøl, flæk med en skarp kniv og rist.
Krydderbollerne inden de kommes i ovnen
de færdige krydderboller
efter de har været i ovnen og blevet ristet klar til en god klat smør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.