Nyt forsøg med rugbrød

Print Friendly, PDF & Email

Jeg har før prøvet at lave rugbrød, dog uden det store held. men jeg opgiver ikke så let, så et nyt forsøg men en ny opskrift som jeg har fået af Poul´s mor Anita.

Første dag røres følgende sammen:
ca. 150 g. surdej (jeg fik en klump af Anita)
1½ l. vand
3 spk. salt
300 g. skårne rugkerner
450 g. rugmel
300 g. hvedemel
450 g. blandet kerner jeg brugte hørfrø, solsikkefrø og 5 kornskerner.
2 spk. honning

stil dejen et lunt sted til hævning i 12 – 24 timer

Næste dag røres følgende i:

½ l. vand jeg brugte lidt mere end det, dejen skal være som en lidt tyk grød.
1 kg. rugmel ( jeg kom 500 g. rugkerner og 500 gr. rugmel)

Husk at tage en klump dej fra til næste gang du skal lave rugbrød

Dejen kommes nu i 3 smurte forme en god ide er at smelte margarine og hæld godt rundt i formen.
Dejen skal nu hæve i 4 – 6 timer et lunt sted.
Bages ved 200 grader på nederste rib i ca. 1½ time
Første time dækkees formene med bagepapir, den sidste ½ time uden papir.
Brødene tages ud af formene med det samme og stilles til afkøling på en rist, jeg lage et vådet rent viskestykke over for at skoben ikke skulle blive for hård.

 
1.dag´s dej
2. dag´s dej
Færdig hjemmebagt rugbrød og helt klart bedre end første gang jeg prøvede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.