Italienske boller ca. 10 – 12 stk.

Print Friendly, PDF & Email
De her boller er simpelthen så lette af lave og tager ingen tid (andet end hævetiden)
inden jeg går i seng laver jeg dejen og om morgen varmer jeg ovnen op til 200 grader og en halv timer efter har vi de bedste boller, ja selv Guldbageren kan godt pakke samme.

Dag 1 aften.
der skal bruges:
25 g. gær
5 dl. kold vand
1 spsk. salt
Ca.600 g. mel ( jeg bruge 200 g. Durum mel  og ca. 400 g. hvedemel )
En blomsterforstøver med vand

Udblød gæren i den kolde vand.
Smid de 200 g. Durum mel i og rør det ud.
kom Salten i og ca. 400 g. hvedemel
rør det godt i gemmen er det meget klistret så kom lidt mere mel i, men dejen skal ikke være helt fast.
tag en ny skål smør en ind i olie og hæld dejen deri, ind i køleskabet ca. 10 timer

Dag 2
Start med at varme ovnen op til 200 g.
form bolleren med 2 spiseskeer og lig dem på en bageplade men bagepapir, når oven er varmet op smider man pladen med bollerne ind tage blomsterforstøveren og sprayer lidt vand hen over bolleren og siden af oven og spray igen efter ca. 15 min.
De skal bages i ca. 30 min.
så er der lækkere morgen boller.

en meget klistret dej

dejen hæles over i en oliesmurt skål til hævning natten over
næste dag dejen har hævet godt og er klar til at blive smidt på bagepapir
Boller smidt på med med 2 spiseskeer
De færdig bagte boller
men hjemmelavet marmelade selvfølgelig (jordbær/rabarber og solbær marmelade)

2 tanker om “Italienske boller ca. 10 – 12 stk.”

  1. Uhmmm….lækkert, kunne være jeg skulle prøve. Du bare så dygtig og en rigtig "husmor"
    Knus fra din søster Joan

  2. Hej Søs
    De plejer også at blive rigtig, men jeg havde bare så mange små rester mel, så blandet det hele sammen og kom lidt mere vand og salt i. skriver opskriften i morgen hvis de bliver gode.
    Joan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.