Te-boller med kardemomme

Print Friendly, PDF & Email
I morges bagte jeg rigtig gode luftige te- boller opskriften har jeg fundet hos Heidis verden
                            
2½ dl lunkent vand
50 g gær
lidt salt
1 æg
70 g rørsukker
75 g blødt smør jeg smeltet det lige lidt i micro-ovnen
1½ tsk stødt kardemomme
ca. 550 g hvedemel jeg brugte ca. 200 g. Durum fuldkornmel og 350g. Tipo hvedemel
Gæren opløses i vandet, 
sukker, æg, smør og salt tilsættes.
tilsæt mel og kardemomme lidt af gangen
ælt dejen godt igennem. dejen bliver blød og smidig.
derefter skal den hæve ca. 15-20 min. og æltes lidt forsigtig og hæve en gang til i ca. 15-20 min 
derefter æltes dejen igen og formes til boller, som hæver ca. 15 min. mens ovnen varmes op til 200 grader. inden de kommes i ovnen blev de penslet med æg.
bages ca. 12-15 min.


dejen til første hævning

dejen efter anden hævning

små søde bolle ca. 60 g. pr. stk. inden de kommer i ovnen

færdige velduftene, luftige boller.

efter afkøling og klar til at blive spist. mums mums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.