Forloren hare

Print Friendly, PDF & Email

500 gram hakket kalv og flæsk
1 æg
ca. 40 g. rasp
1 dl vand
1 finthakket løg
2 pakker røget bacon i skiver (jeg tog 3 skriver og klippet til små stykker som jeg kom ind i haren)
salt og peber
5 dl bouillon (jeg brugte lidt kalve og grønsag)
ribsgelé


Rør kød, æg, rasp, løg, salt, peber og vand sammen til en fars. Krydr med salt og peber.
Form farsen som en hareryg i et smurt ovnfast fad og belæg den med baconskiverne. 
Baconskivernes ender trykkes ind under bunden af farsen, så de holder på farsen.
Stil fadet i en forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 20 minutter, hæld herefter bouillonen ved, sænk temperaturen til 175 grader og steg videre i cirka 30-40 minutter, de sidste minutter eventuelt på fuld varm så baconen bliver sprød, tag den ud af ovnen og lad den hvile mens sovsen laves.
Sigt skyen over i en kasserolle, jævn sovsen til den ønskede konsistensns. Smag sovsen til med salt og peber og evt. lidt ribsgelé.


min hare i ovnen pakket godt ind i bacon

Færdig lækker saftig og men masser af smag. klar til sovs og kartofler  i lige i maven.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.