Citronfromage

Print Friendly, PDF & Email

Opskriften er fra ude og hjemmet

5 blade husblas
2 pasteuriserede æggeblommer (vi tog chancen og brugte alm. æg)
½ dl sukker
½ dl citronsaft
1 tsk. revet, finthakket citronskal (økologisk)
2 pasteuriserede æggehvider
2½ dl piskefløde

Pynt:
1 dl piskefløde pisket til skum
lidt hakket chokolade 


Læg husblassen i koldt vand i 10 min. Pisk blommer og sukker hvidt og cremet. Bland halvdelen af citronsaften og al citronskallen i. I en anden skål piskes hviderne meget stive, og fløden piskes til et let skum i en tredje skål. Tag husblassen op af vandet og kram den let. Læg den i en kasserolle. 

Hæld resten af citronsaften ved og varm op ved meget svag varme, til husblassen er smeltet. Tag kasserollen af varmen og lad blandingen afkøle en kort stund. Pisk den derpå i ægge-sukkerblandingen i en tynd stråle. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i og vend til slut flødeskummet i. sættes koldt i mindst 2 timer.

Pynt: Fordel lidt flødeskum og chokoladespåner oven på citronfromagen.

Citronfromage serveret i den skål jeg klunsede i storskrald så fint så fint

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.