Wienerbrøds stang fra Hirtshals

Print Friendly, PDF & Email
I aften skulle jeg til beboermøde og fik så mulighed for at bage lidt kage det blev så wienerbrøds stang fra Hirtshals.

Opskrift fra Søren Ryge besøg hos Anne Magrethe i Hirtshals

2 dl lunkent vand
300 g. margarine
1 pakke gær
3 spsk sukker
3 æg
Hæves i ca. 20-30 min. bare lad den stå på køkkenbordet så der kan komme gang i gæren.
450 g mel æltes i med hænderne
Hæves i ½ time dækket til
Rulles ud og deles i 4 stænger

Remonce
225 g margarine
225 g sukker
kanel
Rosiner
Pensles med æg og drysses med sukker og nødder
Hæves i 15 min.
Bages i 14 min. ved 220 grader



Margarine, gær, vand, sukker og æg smides i en skål og lad det stå ca. 20 min.

Efter 20 – 30 min. begyndes gæren at boble. så hældes melet i og ældetes der må gerne være lidt margarine klumper i. 

så rulles dejen ud og deles i 4 stykker

Kom remonce og rosiner på 
Afkølet og færdige lige til at spise.

En tanke om “Wienerbrøds stang fra Hirtshals”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.