Rugklapper

Print Friendly, PDF & Email
I går aftes fandt jeg denne opskrift hos frkmuffinsopskrifter

25 g. gær
½ l. tykmælk (jeg brugte ymer)
70 g. solsikkekerner
2-3 tsk, salt
ca. 1 tsk. mørk sirup
300 g. rugmel
250 g. hvedemel (jeg brugte lidt mere)

Rør gæren ud i tykmælk/ymer skal gerne have stuetemperatur
tilsæt salt,sirup og solsikkekerner og rør det godt sammen.
derefter røres rugmelet i og tilsæt så hvedemelet lidt af gangen, dejen klister godt og ligner lidt sådan en gang spartelmasse.
stil den lunt en times tid fordel derefter dejen i en lille bradepande, glat overfladen godt ud men en våd hånd lav snit i dejen så de passer til 6 – 8 stykker rugklapper (jeg fik 6 stk,) drys lidt solsikkekerner over
lad det efterhæve ca. 1 timer
bages ca. 25 -30 min. i alm. ovn på ca. 220 grader
stil dem på en rist til afkøling og spis

En tanke om “Rugklapper”

  1. uhmmm…du er bare så dygtig søster, er nok godt vi ikke er naboer for så ville det nok ende med jeg kunne trille hahahaha 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.