Formbrød med engangshævning

Print Friendly, PDF & Email
Min skulder og hænder har det bare ikke så godt for tiden så det med at ælte og lave boller er bare ikke så godt, så jeg fandt en opskrift hos anjas opskrifter  på et brød der ikke krævet så meget smager godt, er let og hurtig at lave.
Der skal bruges:
50 g. gær
½ dl. lunkent vand
50 g. smeltet smør
2 ½ dl. mælk
1 tsk salt
ca. 8-9 dl. mel
æg til pensling
Udrør gæren i det lunken vand, smelt smørret og afkøl det med mælken og hæld det sammen med gæren
tilsæt salt og det meste af melet ælt dejen godt med en håndepisker eller hånden dejen skal være lind 
så op i en stor form eller 2 små hæves lunt i ca. 30 min. mens ovnen varmes op til 200 grader bages i ca. 25-30 min.
for at få en lærker sprød skorpe så spray med lidt vand når brødet sættes i ovnen og igen efter ca. 15 min.

4 tanker om “Formbrød med engangshævning”

  1. Uhmmm….dem vil jeg også gerne lave, gid jeg var lige så flittig som dig kære søster.
    Knus fra Joan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.