Rugbrød med min egen surdej

Print Friendly, PDF & Email
Denne opskrift på rugbrød har jeg fundet hos Torben Heikel Vinther
min surdej som jeg havde fået af Anita (Poul´s mor) var desværre død, så jeg måtte selv prøve at lave en ny sur dej.
Surdej:
1 dl. rugmel
1 dl. hvedemel
2 dl. vand
1 smule honning
2 spsk, chremfresh (eller andet surmælk produkt)
1 gr. gær ( kun fordi jeg bare skulle bruge surdejen dagen efter)
denne surdej lavet jeg onsdag aften og torsdag morgen var der gode bobler lige klar til at blive brugt
1. Dag
Rugbrød (2 store og 1 lille brød)
300 g. Hvedemel
900 g. Rugmel
1,2 l. Vand
2 Spsk. Salt
Surdejen
Rør det hele sammen, dejen skal være lidt lind (jeg brugte ikke alt vandet) sæt dejen et lunt sted et døgns tid
Efter et døgn skal dejen gerne have hævet en smule og dejen har små søde bobler 
2. Dag
1 dl. hvidtøl, maltøl eller hvad man lige har
1 dl. Vand
1 Spsk. Brun farin
400 g. Knækket rugkerner (eller andre kerner)
400 g. Hørfrø & solsikkekerne (eller hvad man lige har)
Det hele  smides  i dejen fra første dag og røres godt.
op i et par forme og lad dem hæve 4 – 6 timer
Bages på nederst rib på 180 grader i ca. 2 timer (kernetemperatur på 95-98 grader)
Tag brødene ud af formene og lig et fugtig rent viskestykke over for at undgå at skorpen bliver hård

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.