Franskbrød

Print Friendly, PDF & Email
Franskbrød 1 stk.
3 dl. mælk
25 g. gær
100 g. grahamsmel 
Ca. 300 g. hvedemel
25 g. smør
1 tsk. salt
Smelt smørret og kom mælken i det skal være fingerevarmt.
smuldre gæren i en skål og kom mælkesmør blandingen i tilsæt salt og melet lidt af gangen.
ælt dejen godt enten på maskine eller i hånden, det tager tid og dejen klister godt, det bliver bedre jo længere tid man ælter, og for meget mel vil gøre brødet tørt. 
stilles til hævning et lunt sted i Ca. 30 min.
Efter 30 min er brødet hævet til dobbelt størrelse 
Smid lidt mel på bordet, ælt dejen lidt ikke tæve løs på det men fold dejen, så skal det formes se videoen hos  kvalimad.dk   
Lad brødet hæve 30 min. mens oven varmes op til 200 grader bages i Ca. 20 min.
Spray lidt vand i oven for at få en sprød skorpe

et rigtig lækkert brød lige til at spise med hjemmelavet marmelade 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.