Vaffeldag

Print Friendly, PDF & Email
Jep, jeg har lige fundet ud af, at der er en vaffeldag på Arla´s hjemmeside har jeg læst lidt om vaffeldag


“Vaffeldag den 25. marts markerer også afslutning på vinteren og begyndelse på foråret. Vaflernes historie rækker tilbage til middelalderen, hvor vafler blev stegt i specielle firkantede plader med mønstre over åben ild. I takt med at der kom jernovne i køkkenerne, blev der udviklet andre former for vaffeljern, og i slutningen af 1800-tallet fik vi det runde vaffeljern med hjerteform, som vi kender det i dag.”

Så nu har jeg så mulighed for at få prøvet mit vaffeljern som en meget sød ældre dame har foræret mig
Opskriften er selvfølgelig fra Arla
300 g. Hvedemel
2 tsk. Bagepulver
1 spsk. Revet citron
Korn af en vaniljestang
½ tsk. Muskatnød
3 spsk. Sukker
1 stk. Salt
ca. ½ l. Kærnemælk
4 Æg
100 g. Smelte smør
Kom alt det tørre i en skål, tilsæt kærnemælk og pisk så tilsættes smørret 
lad dejen hvile ½ times tid
Varm jernet godt op og fordel Ca. 1 dl. dej på jernet, pres jernet godt sammen og bages i Ca. 1½ min. på hver side men det gammeldags jern.
Bruger man de nye smarte jern skal de have Ca. 3 min.

Vaffelene blev serveret med en klat vanilje is og ahornsirup
Jeg syndes det var vildt svært, det var kun den ene siden der blev flot og fik mega ondt i ryggen så jeg overlod jobbet med at bage vaffelerne til Kasper og Josephin  

mit nye vaffeljern, så jeg fik af en sød ældre dame

Kasper kunne bare det med vaffeler  jeg tror faktisk at han nyder lidt at stå i mor´s køkken

Vaffeljernet i fuld funktion 
Josephin (Kasper´s kæreste) lage de fine hjerte rigtig pænt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.