Så fik jeg lov den ære at lave en komfirmations kage jeg måtte selv bestemme hvordan den skulle se ud, bare den blev lyserød og hvid.
kagen består af 2 lyse bunde og 1 kakaobund
karamelcreme med karameliseret madler og appelsinmousse
smurt op med palmin smørcreme
betrukket med et tyndt lag marcipan og et tyndt lag fondant
pyntet med fondant blomster og sommerfugle
Hen over dette kage forløb, skete der godt nok lidt uheld
1. Skulle hælde husblas i karamelcremen hælder det alt for hurtig i får en stor klump, jeg fik det reddet ved at smide det i en skål over over vandbad. den største klump smed jeg ud, så der var lige lidt for lidt creme så måtte sparer lidt på det.
2. Skulle bruge mit tylose pulver (lim til pynt) tager fat og låget falder af, det meste ligger ud over hele mit bord, tager en våd klud for at tørrer det væk, og hele bordet er en gang tapet klister.
3. Begyndte at pynte den nederste kage med de små fine blomster, da Kasper min dejlige søn siger øh mor var det ikke der der skulle være kageprint med Barcelona. på grund af tidspres blev Barcelona droppet og gemt til en anden god dag.
men stort TAK til Carina fra Facebook da var så sød at lave dem for mig.
kagen består af 2 lyse bunde og 1 kakaobund
karamelcreme med karameliseret madler og appelsinmousse
smurt op med palmin smørcreme
betrukket med et tyndt lag marcipan og et tyndt lag fondant
pyntet med fondant blomster og sommerfugle
Hen over dette kage forløb, skete der godt nok lidt uheld
1. Skulle hælde husblas i karamelcremen hælder det alt for hurtig i får en stor klump, jeg fik det reddet ved at smide det i en skål over over vandbad. den største klump smed jeg ud, så der var lige lidt for lidt creme så måtte sparer lidt på det.
2. Skulle bruge mit tylose pulver (lim til pynt) tager fat og låget falder af, det meste ligger ud over hele mit bord, tager en våd klud for at tørrer det væk, og hele bordet er en gang tapet klister.
3. Begyndte at pynte den nederste kage med de små fine blomster, da Kasper min dejlige søn siger øh mor var det ikke der der skulle være kageprint med Barcelona. på grund af tidspres blev Barcelona droppet og gemt til en anden god dag.
men stort TAK til Carina fra Facebook da var så sød at lave dem for mig.
Jeg fik også lige prøvet en opskrift fra Louisa Lorang
Små muffins med sorte bønner
200 g kogte sorte bønner
100 g. blødt smør
100 g. rørsukker
100 g. smeltet mørk chokolade
korn af ½ vaniljestang
lidt salt
½ dl. kakao
1 stk. bagepulver
½ tsk. natron
5 æg
Blend bønnerne i en foodprocessor, kom smør og sukker i foodprocessoren og blend til massen er glat og samlet. Kom smeltet chokolade i og blend igen. Kom vanilje og sukker i og bland kakao, bagepulver og natron sammen. Blend æggen i et ad gangen. Fyld kagemassen i små muffin forme og bag dem ved 185 grader i ca. 10 minutter
Drys dem med flormelis lige inden d serveres
De er helt sikker hver at prøve, holder sig friske i flere dage og smager mums |
Sydhavnens, København, Danmark
Hvor fedt. Jeg elsker opskrifter der er anderledes, som din bønnemuffins. Den kunne jeg godt bage.
Og en fin kage, hun blev vel glad. Jeg lavede selv en til en fødselsdag i går, dog lige knap så fin som din. Men den bragte megen glæde.
Hej KunstnerKram
Tak for respons jeg blev også selv rimelig tilfreds med min komfirmationskage selv om der er lidt små fejl hist og her men er stadig i begynder stadie.
Og Louisa Lorang blog ja, kan kun sige jeg er helt vild med hendes mad og kage opskrifter og mine små muffins smager bare godt jeg var lidt betænkelig med de sorte bønner men de er super gode og holder sig friske i flere dage.
Hilsen Miss Joan
Er du rigtig klog søster, du bare så dygtig, den er bare super flot man kunne godt tro du har arbejdet med det i flere år og så det kun din anden store kage. Godt gået er mega stolt af dig, men pas nu lige på kroppen ikk?
Knus fra søster Joan <3
Takker søster jeg er også selv meget glad og tilfreds med den. det var godt nok en hård omgang og var under tidpres på grund af de uheld jeg havde under vejs.
Knus søs
Overse gør mester – så det er bare med at fortsætte.