Guldbryllupskage

Print Friendly, PDF & Email

Denne kage er lavet til en god ven´s forældre´s guldbryllup, det lykkes meget godt selv om der forgår en del i mit liv for tiden. dagen idag tilbragte jeg på Hvidovre hospital for at for fjernet en væmmelig byld, så var hjemme kl. 16.30 gik med det sammen i gang med at pynte kage i en halv narkose tilstand, var færdig ca. 17.30 og så af sted til Lyngby for at aflevere den.

Lyse bunde med fyld af chokoladecreme og jordbærmousse 

smurt op med palminsmørcreme og overtrukket med hvid marcipan

pyntet med fondant

på grund af vejret var det bare noget være møj at arbejde med marcipan og fondant som smelter på grund af luftfugtigheden, så kagen blev pyntet i køleskabe som ikke er den optimale arbejdsplads 😉

Jeg havde lige en rest jordbærmousse som blev brugt til en roulade opskriften fra Ude og Hjemmet
4 æg
120 gr. sukke
60 gr. mel
60 gr. kartoffelmel
½ tsk. bagepulver
Lidt sukker til drys

Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en håndmikser – det tager ca. 10 min. Bland hvedemelet
med kartoffelmel og bagepulver og sigt blandingen i æggemassen.
Fold forsigtigt melblandingen i med en dejskraber, til den er helt fordelt i massen. Det er
vigtigt, at det foregår forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen helst ikke må røres ud. Fordel
forsigtigt dejen på en bageplade med bagepapir og bag kagen i ca. 8 min., til den er gylden på overfladen. Vend den
over på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker, og lad den ligge lidt. Træk derefter papiret,
den er blevet bagt på,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.