Plumkage

Print Friendly, PDF & Email
Puha hele lejlighede har dufte af jul, men altid godt at være i god tid og jeg har læst at jo længere tid en Plumkage står jo bedre.

En meget god bekendt har spurgt om jeg ville bage en Plumkage til hendes venindes fødselsdag og det ville jeg jo meget gerne prøve.

Jeg kender ikke så meget til Plumkager sådan andet end det er lidt en mormor kage, men en masse tørret frugter i (det er vist ikke lige mig) men håber at den smager Solveig og hendes veninde.

Opskriften har jeg fået fra Ellen Irene Plintic Dreyer som jeg er venner med på facebook tjek hendes hjemmeside og se de flotte kager hun har lavet.

Plumkage


200g smør

200 g sukker
4 æg
100 g blandede pyntebær let hakket
50 g hakket pomerans
50 g. rosiner (stod ikke i opskriften)
1/2 tsk. stødt nellike  (stod ikke i opskriften)
1 vanillestang   
 Skrab kornene ud og bland dem men lidt sukker (stod ikke i opskriften)

 Rør smør og sukker lyst, jævnt og luftig.
Rør smør og sukker lyst, jævnt og luftig. 

100 g korender
100 g valnødder hakket
200 g mel
1 tsk bagepulver

1 tsk. stødt kanel (stod ikke i opskriften)

2 spsk rom
½ dl. ahornsirup (stod ikke i opskriften)
Tilsæt æggene ‚et ad gangen, og rør massen helt jævn ind imellem. 
Tag ½ dl. mel fra, og vend fyldet i. 
Sigt mel,nelliker, kanel og bagepulver sammen, og rør det i dejen sammen med det melvendte fyld. 
Rør rom og sirup i til sidst.
kom dejen i en stor 1½ l form, eller fordel den i 2 mindre forme. Bag i en forvarmet ovn ved 180° i 1 1/4 time på nederste rille for en stor form og Ca. 50 min, hvis dejen fordeles i 2 mindre forme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.