Brunkager

Print Friendly, PDF & Email
Opskriften er fra Mette Blomsterberg

250 g. smør
125 g. lys sirup
250 g. farin
2 tsk. Potaske
1 spsk. koldt vand
3 tsk. Stødt kanel
1 tsk. Stødt nelliker
2 tsk. Stødt ingefær
1 tsk. Stødt allehånde
25 g. usaltet pistacie kerner
150 g. hele mandler
500 g. hvedemel.
Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er Ca. 70 grader. Gryden tages af varmen.
Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel blandes, tilføj mandler og pistacie.

Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes.

Det hele æltes straks sammen i en røremaskine til dejen er ensartet.
jeg rullede min dej ud i husholdningsfilm og så på køl til dagen efter
Hver rulle skæres i tynde skiver, brugte min gode gamle Eva

Bages på bagepapir ved 180 grader Ca. 9 – 12 minutter.
Afkøles på bagerist. Opbevares i tætsluttende dåse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.