Sprøde havregrynskager med appelsin

Print Friendly, PDF & Email
Opskriften har jeg fundet hos Bagenørden jeg skar dog lidt ned på sukkeret

Ca.20 Stk. småkager skal du bruge:
75 g smør
125 g havregryn
1 æg
100 g sukker
3 spsk mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker (kan undværes)
revet skal af 1 appelsin
saften af 1 appelsin
Start med at smelte smør. Og HUSK det skal være smør. Smagen er meget bedre med rigtigt smør og her er det rigtigt dumt at gå på kompromis.
Når smørret er smeltet tages gryden af varmen og æg og sukker røres i bare rør med en alm. grydeske. 
Sukket smelter langsomt af sig selv i den varme smør. Til slut røres havregryn, mel, bagepulver og vanillesukker i. Til sidste appelsinskal og appelsinsaft. 
Forinden har du tændt ovnen på ca. 200 g. alm. ovn. ca. 7-8 min. men hold øje, det tager kun 1 minut, så er de storte.
Dejen sættes på en bageplade med rimeligt mellemrum. Brug en stor teske og tryk dem lidt flade
lav afstand de flade en del ud. undervejs hæver de en del op, men falde ned igen i slutning af bagetiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.