Lækkere gulerødsboller

Print Friendly, PDF & Email
Denne opskrift har jeg fundet i Hendes Verden.

De er rigtig gode, både til morgenmad og om frokostboller. Er lige så friske dagen efter
Opskrift til ca. 16 stk.

Ca, 15-20 g. Gær
3 dl. Lunken Vand
2 dl. Yoghurt
100 g. Gulerod ( Ca. 4-5 stk)
Ca. 1-2 Spsk. Olie
1-2 tsk. Salt
2 dl. Havregryn
1,5 dl. Hørfrø ( eller andre kerner )
250 g. Fuldkornsrugmel
300 g. Hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
lidt havregryn til at drysse over inden de skal bages

Udrør gæren i den lunken vand.
Tilsæt yoghurt, gulerod, olie og salt. bland det let rundt.
Så tilsættes havregryn, hørfrø (kerner) og melet
Dejen røres i ca. 10 min gerne i køkkenmaskinen (er jo så heldig at have min kærlighed Hercules)

Hæves i ca. 3 timer eller natten over et lunt sted tildækket

Brug en spiseske til at smide dejen på en bageplade, dejen er meget klistret
lad bollerne efterhæve i 20 min.
Pensl med de sammenpisket æg og drys havregryn over.

Varm ovnen op til 275 gr. mens de efterhæver, bollerene kommes i ovnen og der skrues ned til 225 gr.
spray lidt vand hen over, for at opnår en lækker sprød bolle. det må gerne gøres over flere gange i bagetiden.
De bages i ca. 20-25 min. alm. ovn
jeg måtte bage dem af 2 omgange da jeg kun kan have 8 stk. på hver bageplade, anden omgang skulle så have ca. 30 min. men bank i bunden af bollerne, lyder de hule så er de færdige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.