Total lækker flute

Print Friendly, PDF & Email
De her flute skal helt sikker laves igen.
opskriften er

25 g. Gær
5 ½ dl. Koldt vand
Ca. 2 tsk. Salt
150 g. Grahamsmel
150 g. 5 Korns kerner
200 g. Rugmel
200 g. Hvedemel
50 g. Fuldkornrugmel
En blomster-forstøver men vand i (kan undlades) 😉

Smid alt melet i en røreskål, (Er så glad for min flotte julegave Hercules) men ellers vil jeg mene at en god håndmikser kan bruges, man kan sikker også godt bruge klør 5 men vil tror det kræver tid og en masse sved på panden 😉

Nå men alt melet i skålen, smuldre gæren deri og så hælder du vandet og salten i, så skal dejen bare røres godt igennem (Hercules rørte i ca, 20 min)

Dejen er MEGET klisteret og det skal den være 😉
stil dejen koldt og hæld lidt olie over dejen.
lad den stå kold nogen timer (min dej stod ca. 4-5 timer)

Derefter hælder du lidt mel ud på bordet, dejen skrabes forsigtigt ud.

Del dejen i to stykker og lad den hvile omkring 15 – 20 min.
imens dejen hviler tænder man for ovnen 250 gr. og det her er MEGET VIGTIGT bagepladen skal også varmes op til 250 gr.

Del de 2 stykker dej i nogenlunde lige store stykker aflange flute(jeg fik 6 stk. små flute) læg dem på et stykke bagepapir, når bagepladen er blevet varm tager du bagepapiret men dine små fine flute og løfter over på den varme bageplade (smart med et par ekstra hænder) for tro mig den er MEGET varm.

Når dine flute er sat i den MEGET varme ovn tager du din blomsterforstøver og spray lidt vand hen over dine flute ( dette gøres et par gange i løbet af bagetiden.)
har du ikke en forstøver kan du sætte et lille fad men vand nederst i ovnen (tjek jævnligt at der er vand i fadet)

Skru ned til 245 gr. og bages i ca. 20-25 min. alm. ovn.
De smager helt vildt godt men en god gang smør (men kan også spises uden smør)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.