Sunde Kerneboller

Print Friendly, PDF & Email
De her boller er alt ventetiden vær, opskriften er fra Hendes verden.
Jeg fik 12 STORE boller.
200 g. Knækkede Rugkerner (Jeg brugte knækkede Hvedekerner)
15 g. Gær
5 dl. Lunkent Vand
2 tsk. Salt
1 dl. Hørfrø
1 dl. Sesamfrø
200 g. Fuldkornsspentmel (Jeg brugte Fuldkornshvedmel)
400 g. Hvedemel
1 Sammenpisket æg til pensling
lidt Sesamfrø til pynt
Kog 1 liter vand og lig de knækkede hvedekerner i blød i ca. 2 timer, si vandet fra.
Udrør gæren i de 5 dl. vand
Rør de afdryppet kerner i og tilsæt resten
Har man evt. lidt halv gamle gulerødder så riv dem groft og smid også dem i.
Rør dejen på Kærligheden (Hos mig Hercules) i ca. 15 min.
Dejen er meget fugtig og og klistret
Lad dejen hæve natten køligt  (gerne 10-12 timer)
Så formes bollerne brug en spiseske eller 2, det er helt umuligt med klør fem
Varm ovnen op på 275 gr. mens bollerne hæver 20-30 min
Ovnen stilles på 225 gr. alm ovn og bollerne stilles i,
amid lidt vand der ind gerne flere gange i løbet af bagetiden
Bages i ca, 20 min. men bank en gang i bunden, lyder det hult så er de færdige.
Køl af og spis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.