Valnøddebrød

Print Friendly, PDF & Email
Valnøddebrødet her er bare super lækkert, masser af smag og lækkert sprød skope.
Opskriften har jeg fundet hos Sanne, ved ikke lige om der findes mørk og lys maltmel, for mit brød blev en del lysere end Sanne´s, det har dog ingen betydning for smagen.

Opskriften

100 g hakkede valnødder (Jeg ristet dem let på en stegepande og hakket dem let)
10 g gær
2 dl yoghurt naturel (Jeg brugte Græsk Yoghurt)
3 dl koldt vand
1 spsk olie
1 tsk groft salt
2 spsk maltmel 
200 g durummel
100 g ølandshvede
300 hvedemel
lige en smugle grahamsmel (til lige at vende brødet, efter køl)
2 spsk yoghurt naturel til pensling (Jeg brugte Græsk Yoghurt)
Start med at opløs gæren i den kolde vand, og tilsæt så resten.
Dejen æltes med “Kærligheden” i dette tilfælde min elskede Hercules ♥♥
jeg lod dejen køre i små 20-25 min.
Så i køleskabet i 10-12 timer.
Smid lidt grahamsmel ud på bordet og vend dejen et par gange, form brødet som du ønsker og lig det på et stykke bagepapir
Pens med Yoghurt og drys lidt grahamsmel over, skær 3 snit i brødet og lad det hæve
1-2 timer
Smid en bageplade i ovnen og varm ovnen op til det højeste grader.
Når ovnen er GODT varm så rykkes brødet ind på den varme bageplade og smid lidt vand ind i ovnen.
jeg bruge en blomsteforstøver. (Gerne et par gange i løbet af bagetiden)
Sænk varmen til 200 grader, bages Ca. 25-30 min. bank i bunden af brødet, lyder det hult så er det færdig.
Lad det køle af og nydes med et godt lad SMØR eller bare et par skiver ost.
Brødet formet, penslet og ristet hæve et par timer. 

Det færdigbagte brød

ikke så gode billeder men sådan ser det ud indeni 

og så skal det nydes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.