Gulerods-/Solsikkeboller

Print Friendly, PDF & Email
De her boller er simpelhen så lette at lave, kan kun anbefale dem 😉

Der skal bruges til Ca, 10-12 boller

50 g. Gær
2½ dl. lunken mælk
1 æg.
½ dl. Olie (smags neutral )
500-600 g. hvedemel
1½ spsk. sukker
1 tsk. Salt
4 små eller 2 store gulerødder revet groft
30-40 g. solsikkefrø

Start med at opløs gæren i den lunken mælk.
Tilsæt olie, æg, sukker og rør det godt rundt.
Tilsæt så ca. halvdelen af melet og derefter salt, gulerødder og solsikkekerner.
Rør og ælt resten at melet i dejen, dejen skal være let klistret, men ikke mere end at man kan forme en bolle.

Stil dejen et lunt sted en ½ times tid.
Form 10 -12 boller, pensle med lidt mælk og efterhæv små 20 min.

Bages ved 180 gr. alm ovn omkring 20-25 min. bank i  bunden lyder det hult, så er de færdige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.