Havreboller

Print Friendly, PDF & Email
Ca. 25 g. Gær
3 dl. koldt vand
2 dl. Græsk Yoghurt eller neutra
2 spsk.. Olie
2 spsk.. Honning
1½ tsk. Salt
Ca. 100 g. Revet gulerod
3 dl. Havregryn
150 g. Fuldkorns mel
350 g. Hvedemel

Rør gæren ud i vandet, tilsæt yoghurt, olie, honning, salt og gulerod.
Rør havregryn, fuldkorns mel og hvedemelet i rør deje i Ca  15-20 min. jeg brugte kærligheden (Hercules) men tror godt man kan bruge en alm. håndmikser. dejen er godt klistret og kan ikke æltes i hånden.

Dæk skålen til med plastfilm og stil den i køleskabet natten over.

Dejen tages ud og stilles lunt i ½-1 time, form derefter bollerne enten med 2 skeer eller form bollerne med hænderne, god ide lige at smør hænderne med lidt olie først, så dejen ikke klister fast.

Drys lidt havregryn på dine boller og lad dem hæve mens ovne varmes GODT op.

Bag dem ved 225 gr. i ca. 20-25 min. og husk vand i ovnen for at få en sprød overflade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.