Sønnike bliver 21 år

Print Friendly, PDF & Email
Så bliver min lille dreng sgu 21 år, hold da helt op hvor tiden dog går.
Ønsker min dejlige søn stort tillykke med fødselsdagen.
Jeg havde lovet Kasper at bage lidt til hans arbejde, så der har været gang i det lille køkken.

Først blev det til en fodblodskage, denne kage fik Kasper altid med i de små klasse, tror faktisk også han fik i de lidt større klasser.

Kagen består at en Chokoladekage, med grøn glasur og grøn kokos som græs.
opskriften er et gamle Femina blad.
6 spsk. Kakao pulver
250 g. Hvedemel
300 g. Sukker
1 tsk. Natron
1 tsk. Bage Pulver
et lille nip Salt
2 Æg
150 g. Smeltet Smør
2 ½ Vand
Glasur.
ca. 200 g. Flormelis
2 spsk. Blødt Smør
lidt kogende vand (pas på, lidt af gangen)
lidt grøn pasta farve
Sigt alle de tørre sammen i en skål, kom æg, smeltet smør og vandet i.
så er det bare at piske det hele godt sammen, til en let og cremet dej.
Kom dejen i en smurt bradepande (ca, 20*30 )
Bages ved 170 gr. ca. 35 min.
Glasur.
Sigt flormelisen og rør smørret i.
Så tilsættes der kogende vand, husk nu lidt af gangen.
når glasuren har rette konsistens, tilsættes grøn pasta farve til den ønsket græsplæne farve.
Når kagen er kold smøres glasuren ud og de små vingummi bamser sættes på banen.
Der udover skulle sønnike jo også have lidt morgen boller med, det blev til.
Gulerod-/ Solsikkeboller opskriften findes her.

Sunde Kerneboller som findes her

Stenalder Boller som er første gang jeg laver så derfor skriver jeg opskriften her og har fundet her 😉

Ingredienser:
Ca. 20 stk.
250 g solsikkekerner
250 g hørfrø
250 g mandler
500 g gulerødder
2 spsk. frisk ingefær
6 æg
Saft fra 1 citron
½ tsk. salt
1 tsk. kanel
1 tsk. allehånde
Evt. lidt honning
Fremgangsmåde
Mal solsikkekerner, hørfrø og mandler fint i en blender og bland det sammen med æg og citronsaft. 
Riv derefter gulerødder og ingefær fint på et rivejern og rør det i blandingen sammen med de forskellige krydderier. Massen skal være lidt klistret, så man nemt kan forme de små sunde boller.
Bages på 160 gr.  30-40 min.
Og sidst men ikke mindst så skal han da også lige have lidt hjemmelavet marmelade med.

Opskrift.
1 kg. Jordbær (dem fra frost en helt fine)
500 g. Sukker
Hældes op i en tykbunde gryde.
Lad det stå at trække et par timer.
Så skal det bare så koge, ca. 30-40 min
lad så marmelade testen, tag en teske marmelade på en underkop, stil i køleskabet 
i små 5-10 min. kør en finger gemmen marmeladen, samler marmeladen sig igen, skal den koge lidt længere tid. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.