Hvedeknopper

Print Friendly, PDF & Email
Onsdag aften fik jeg bagt en omgang Hvedeknopper og hold da helt op de smager helt perfekt og ikke nok med det så var de også lette at lave, Opskriften er tyvstjålet fra Anarkistens Kogebog en blog der helt klart er et besøg hver.

Opskriften 12 stk.

2 dl. lunken mælk
50 g. gær
100 g. smelte smør
2 æg
40 g.l sukker
1 tsk. vanillepulver
1 tsk. kardemomme
ca. 450 g. mel

Start med at smelte smørret og lad det afkøle.
Opløs gæren i den lunken mælk
Tag en STOR skål og pisk æg og sukker sammen, tilsæt vanillepulver, kardemomme og salt
rør det godt sammen, jeg bruger bare en grydeske, tilsæt det afkølet smør og til sidst tilsættes mælke/gær blandingen rør igen.
Så tilsættes melet lidt af gangen, til du har en klæbrig dej.
Sæt dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time.

Efter en 1 times tid, smider du dejen ud på et meldrysset bord, vend dejen et par gange ikke noget med at ælte rundt med dejen, kun lige vende den let i melet.
Tag et ildfast fad ca. 30*20 (jeg brugte et foliefad) med bagepapir.
Form 12 stk boller og lig dem men ikke for stor afstand, de skal jo gerne kunne hæve sammen.(som næsten altid vejer jeg min boller, de her vejer ca. 81 gram. )
Så skal de lige efterhæve i ca. 30 min.
Pensl med lidt mælk
Bages på 225 g. ca. 13-15 min,
Så skal de afkøles, flækkes og så lige i ovne eller en brødrister til de bliver lækker gylden og sprøde.
Godt med SMØR og nydes.

Færdige Hvedeknopper
Klar til efterhævning i 30 min.

Efter 30 min. er de vokset sammen

Færdig bagte Hvedeknopper, mine fik lige 1-2 min. for meget

Klar til en gang lækker tandsmør 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.