Rigtig gode Rughapser

Print Friendly, PDF & Email
Opskriften er fra ugebladet Hendes Verden og som altid med opskrifter derfra, så blev de bare super gode.

Opskriften på 9 stk. 
25 g. gær
2½ dl. lunkent vand
200 g. fromage frais (jeg brugte græsk yoghurt)
1 æg
1 Spsk. olie (jeg brugte rapsolie)
200 g. rugmel
Ca. 375 g. hvedemel (hæl lidt i af gangen, det er ikke sikker der skal bruges det hele)
1 æg til pensling
Lidt sesamfrø til pynt
Udrør gøren i vandet.
Tilsæt yoghurt, æg, olie,rugmel og lidt af hvedemelet.
Ælt dejen smidig, jeg brugte kærligheden (Hercules )
men er ret sikker på dejen kan æltes i hånden.
Lad dejen hæve ca. 1 time
Kom dejen i en firkantet form eller rul dejen ud til en ca. 3 cm. høj plade.
Skær dejen igennem så der bliver 9 firkanter. 
Drys sesamfrø over, gør evt. dejen let vår med lidt vand
Efterhæves ca. 30 min
Varm ovnen godt op til 225 gr. og bag hapserne omkring 20-25 min.
Stil evt. lidt vand nederst i ovnen for at få lidt damp.
Ser de lige lækkere du. smager også super godt lige at riste dem
så skal de lige hæve en times tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.