Opskriften er fra ugebladet Hendes Verden og som altid med opskrifter derfra, så blev de bare super gode.
Opskriften på 9 stk.
25 g. gær
2½ dl. lunkent vand
200 g. fromage frais (jeg brugte græsk yoghurt)
1 æg
1 Spsk. olie (jeg brugte rapsolie)
200 g. rugmel
Ca. 375 g. hvedemel (hæl lidt i af gangen, det er ikke sikker der skal bruges det hele)
1 æg til pensling
Lidt sesamfrø til pynt
Udrør gøren i vandet.
Tilsæt yoghurt, æg, olie,rugmel og lidt af hvedemelet.
Ælt dejen smidig, jeg brugte kærligheden (Hercules )
men er ret sikker på dejen kan æltes i hånden.
Lad dejen hæve ca. 1 time
Kom dejen i en firkantet form eller rul dejen ud til en ca. 3 cm. høj plade.
Skær dejen igennem så der bliver 9 firkanter.
Drys sesamfrø over, gør evt. dejen let vår med lidt vand
Efterhæves ca. 30 min
Varm ovnen godt op til 225 gr. og bag hapserne omkring 20-25 min.
Stil evt. lidt vand nederst i ovnen for at få lidt damp.
Ser de lige lækkere du. smager også super godt lige at riste dem |
så skal de lige hæve en times tid. |