Honningbrød med øl

Print Friendly, PDF & Email
Det her brød er super lækkert, opskriften har jeg fundet Hendes Verden som altid har en hel masse lækkere opskrifter, hvorfor det hedder Honningbrød ved jeg ikke, der er faktisk mere øl i end honning 😉

Til 1 brød skal der bruges:

Ca. 10 g. Gær
1 dl. Lunkent Vand
1 Øl gerne en god mørk øl, jeg brugte en porter.
1 dl. Yoghurt (eller andet surmælk produkt jeg brugte cremefries )
4 Spsk. Flydende Honning
200 g. Rugmel
100 g. Fuldkornspeltmel
1½ Tsk. Sukker
Ca. 450 g. Hvedemel

Udrør gæren i vandet.
Tilsæt øl, surmælksprodukt, honning, rugmel og fuldkornspeltmel
rør det godt ud i brugte min kærlighed Hercules lav styrke i ca. 5 min
lad derefter dejen stå i ca. 30 min.
Tilsæt salt og hvedemel lidt af gangen, dejen skal være smidig, men stadig lidt fugtig
igen brugte jeg Hercules i ca. 15-20 min.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 3 timer eller mere, min stod i ca. 5 timer.
Form dejen og læg den på bagepapir, lad det efterhæve i ca. 1 time.
Pensl brødet med vand og drys lidt mel over snit dejen med en skarp kniv.

Varm ovnen godt op med bagepladen i ca. en ½ time på 275 gr. når ovnen er godt varm stilles brødet med bagepapir ind på den varme bageplade på midterste rib
Sænk varmen til 250 gr. i ca. 10 min.
Sænk varme til 200 gr. i ca. 30 min.

Når brødet er sat i den MEGET varme ovn tager du din blomster forstøver og spray lidt vand hen over brødet ( dette gøres et par gange i løbet af bagetiden.)
har du ikke en forstøver kan du sætte et lille fad men vand nederst i ovnen (tjek jævnligt at der er vand i fadet)
Det færdig brød, men en lækker sprød skorpe
Jeg har ingen hævekurv, men brugte en lille brødkurv men et rent
viskestykke i, drysset med lidt durummel, derefter dejen i og så til
efterhævning i ca. 1 time.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.