Til 1 brød skal der bruges:
Ca. 10 g. Gær
1 dl. Lunkent Vand
1 Øl gerne en god mørk øl, jeg brugte en porter.
1 dl. Yoghurt (eller andet surmælk produkt jeg brugte cremefries )
4 Spsk. Flydende Honning
200 g. Rugmel
100 g. Fuldkornspeltmel
1½ Tsk. Sukker
Ca. 450 g. Hvedemel
Udrør gæren i vandet.
Tilsæt øl, surmælksprodukt, honning, rugmel og fuldkornspeltmel
rør det godt ud i brugte min kærlighed Hercules lav styrke i ca. 5 min
lad derefter dejen stå i ca. 30 min.
Tilsæt salt og hvedemel lidt af gangen, dejen skal være smidig, men stadig lidt fugtig
igen brugte jeg Hercules i ca. 15-20 min.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 3 timer eller mere, min stod i ca. 5 timer.
Form dejen og læg den på bagepapir, lad det efterhæve i ca. 1 time.
Pensl brødet med vand og drys lidt mel over snit dejen med en skarp kniv.
Varm ovnen godt op med bagepladen i ca. en ½ time på 275 gr. når ovnen er godt varm stilles brødet med bagepapir ind på den varme bageplade på midterste rib
Sænk varmen til 250 gr. i ca. 10 min.
Sænk varme til 200 gr. i ca. 30 min.
har du ikke en forstøver kan du sætte et lille fad men vand nederst i ovnen (tjek jævnligt at der er vand i fadet)
Det færdig brød, men en lækker sprød skorpe |
Jeg har ingen hævekurv, men brugte en lille brødkurv men et rent viskestykke i, drysset med lidt durummel, derefter dejen i og så til efterhævning i ca. 1 time. |