Åres første hjemmebagte brunkager ;-)

Print Friendly, PDF & Email
Lidt tidlig ude, men jeg kunne bare ikke vente med at få brunkager.
Så årets første portion brunkager er lavet, og er helt sikker på, at der skal bages endnu et par portioner mere.. Både fordi vi selv elsker dem, men også fordi jeg altid giver lidt ud til min søn, svigerdatter  og de ældre i gråden  de bliver simpelthen altid så glade når jeg kommer med lidt godt, og bare deres ansigtsudtryk gør det hele værd 🙂

Brunkager ca. 160 stk.

250 g. smør
125 g. lys sirup
250 g. farin
2 tsk. Potaske
1 spsk. koldt vand
3 tsk. Stødt kanel
1 tsk. Stødt nelliker
2 tsk. Stødt ingefær
1 tsk. Stødt allehånde
60 g. syltet appelsiner i tern
25 g. usaltet pistacie kerner
150 g. hele mandler
500 g. hvedemel.

Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er ca. 70 grader, tages af varmen og afkøler lidt.
Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes.
Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og  hvedemel blandes, tilføj mandler og pistacie.

Det hele æltes straks sammen i en røremaskine til dejen er ensartet.

Dejen rulles sammen og pakkes ind i film, ligges på køl til dagen efter (kan også fryses)

Hver bane skæres i tynde men hele skiver, bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9 – 12 minutter.
Afkøles på bagerist. 
En god ide er at holde øje med dem fra det ene minut til det andet er de blevet MEGET mørke, de er bløde når de kommer ud af ovnen men efter afkøling på risten er de dejlige sprøde.
Opbevares i tætsluttende dåse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.