Fastelavnsboller med creme, marcipan og nougat

Print Friendly, PDF & Email

Så fik jeg prøvet at lave fastelavnsboller for første gang, de smagte rigtig mums, men da vi er på en lille kur efter julens mange kilo, fik vi kun en lille smagsprøve 1 lille bolle til køresten og en lille bolle til mig, resten blev til glæde for venner og bekendte.
Opskriften fandt jeg hos Birthe som har bloggen Newyorker By Heart

Opskriften til ca. 20 boller
Start med at lave fyldet

Fyld:

Remonce:
100 g marcipan
60 g rørsukker

100 g blødt smør
Pisk det hele godt sammen men en el-pisker
Creme

3 dl mælk
3 ægblommer
4 spsk sukker
2 tsk. vaniljesukker eller korn af en vaniljestang
2 spsk maizena mel
Alle ingredienser blandes sammen og varmes i en gryde i 20 min. til det har en passende cremet konsistens. Pas på, at den ikke brænder på, og pisk derfor jævnligt i den. Stil den da til afkøling. Hvis det er koldt udenfor passer det gerne med at cremen er afkølet,
Nougat et lille stykker i hver boller chokolade kan også bruges 😉
Opskrift til ca. 20 boller
300 g koldt smør, skåret i tern ( Jeg brugte kun 250 gr.)
ca. 500 g hvedemel
25 g gær
1-2 tsk. kardemomme
1 spsk. rørsukker
2 dl mælk
2 æg
1 tsk. salt
Kom melet i en skål sammen med det kolde smør og nus det godt sammen, den skulle gerne ende med en let grynet masse. 
I en stor skål kommes kardemomme, rørsukker, gær og mælk, rør det sammen til gæren er opløst. 
Tilsæt de 2 æg og saltet, pisk det godt sammen. 
Tilsæt mel/ smør bladningen  og rør det sammen, hæld det ud på bordet og ælt det hurtigt sammen. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis det er nødvendigt. 
Dejen skal være blød og lidt klistret, men ikke så meget så det hænger fast i bordet.
Dæk dejen til, sæt det ind i ovnen med ovnlyset tændt og lad det hæve i 45 minutter. 

Drys lidt mel på køkkenbordet, del dejen i 2 og rul hver del ud til en firkant. Skær dejen i firkanter. Kom creme, remonce og nougat på hver firkant og luk så bollerne godt sammen, så de er helt tætte.  Tryk dem lidt flade og sæt dem på bageplader beklædt med bagepapir. 
Dæk dem til og lad dem hæve et lunt sted, ved stuetemperatur i ½ time. Pensl dem med let sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 200 grader (ikke varmluft) i 12 – 14 minutter, til de er gyldne og gennembagte. 
Lad dem køle af på en bagerist. Pynt dem evt. med glasur. 
Færdige fastelavnsboller uden glasur

Dejen skåret ud og fyld lagt på.

fold de 2 hjørner sammen, derefter de 2 andre hjørner og så nipper man langs siderne sammen
så de bliver helt tætte og fyldet ikke kan flyde ud

Hvis man ikke får nippet bollerne godt sammen, så ender de med at se sådan ud


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.