Hjemmebagt rugbrød uden surdej

Print Friendly, PDF & Email

 

Rugbrød uden surdej

Jeg har før lavet rugbrød og plejer at bruge surdej, men jeg er bare vild dårlig til at holde liv en den lille satan til en surdej, men helt klart er surdej at foretrække, men nu jeg ikke kan finde ud af at passe en lille surdej så kan denne opskrift anbefales. tror det vil være for tungt at lave uden en røremaskine, det vil kræve rigtig mange armkræfter, så igen jeg ELSKER min hercules røremaskine.

Opskrift til 2 store brød

1 liter kærnemælk
1,5 dl. vand
3 dl. mørk øl
50 gram gær
400 gram fuldkornshvedemel
400 gram rugmel
400 -500 gram hvedemel
2 tsk salt ( næste gang vil jeg komme lidt mere salt i)
2 dl solsikkekerner
2 dl. hørfrø.
2 dl. havregryn

Pynt sasamfrø

Start med at lune kærnemælk, mørk og vand til det er fingerlunt hæld det i skålen til røremaskinen og opløs gæren deri.

Tilsæt så lidt af melet, salt, solsikkekerner, hørfør og havregryn og rør det godt ca. 10-15 min.

Dejen skal være som en lidt tyk havregrød hvis den bliver for tyk eller tynd så kan der tilsættes lidt ekstra vand eller mel.

Så stilles dejen til hævning i ca. 1 time en god ide lig en stor pose over skålen, dejen hæver virkelig meget 😉 der sad en stor del af dejen fast i min pose, jeg plejer bare at ligge en stykke film over og så ender en stor del af dejen på bordet.

Efter en timer smøres/sprayes rugbrødformene og dejen fordeles og glattes ud med lidt vand, pynt men sesamfrø eller hvad du lige har.

Så skal de hæve 1 time igen bages ved 175 grader i ca. 75 – 80 minutter brødet skal ca have en temperatur på ca.96-97 grader.

Tag det ud af formen lige når de kommer ud af ovnen de skal være sprøde og lyde hult når man bakker på det, så skulle det være færdig.

Lad det køle HELT af inden det prøvesmages

 

IMG_3349
Dejen er færdig hævet og klar til at komme i formen
Dejen i formen og drysset med sesam
Dejen i formen og drysset med sesam
IMG_3353
Færdigbagt og klar til at blive skåret i skiver med hjælp af gode gamle Eva

imageimage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.