Honningkage hjerter 2015

Print Friendly, PDF & Email

Så fik jeg lavet åres honningkage hjerte færdig.

Det er virkelig en lang proces men alt tiden hver,  man starter i rigtig god tid  med at lave en fordej som består af mel og honning, så skal det stå nogen måneder min har stået i omkring 3 måneder. det er vist noget med at dejen står og gennemgår en smagsudvikling og gør dem svampe og bløde som dem man køber hos bageren 😉

Opskriften er fra Claus Meyers

Fordejen

500 g honning
500 g hvedemel

Varm honningen op til 40-50°. Ælt den varme honning og hvedemel godt sammen i en skål, pak dejen ind i et stykke film.

Gem fordejen på et ikke for lunt sted, f.eks. i et køkkenskab, i minimum 1 måned, før du går videre med den.

Fordejen kan blive hård stenhård – jeg synes dog ikke det bliver så slemt hvis man lige pakker dejen ind i film.  Der sker en kemisk reaktion, når de sidste ingredienser (potasken) bliver tilsat som gør, at dejen langsomt bliver blød igen og til at håndtere.

Nå så fordejen har hvilet til man ikke kan vente mere, er man klar til at gå videre med dejen.  for at det kan ske skal man bruge

2 æggeblommer
10 g hjortetaksalt
1 kg honningkagefordej
10 g potaske
1 spsk. vand
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
5 g stødt nellike

Kom æggeblommen i en skål, og rør hortetaksalt ud i æggeblommen.

I et glas røres potaske sammen koldt vand, og derefter blandes æggeblommeblanding og potasken i fordejen, sammen med alle de skønne julekrydderier.

Ælt dejen godt sammen. Det tager lidt tid, for den kan godt være ret hård at arbejde med.

Rul nu dejen ud på et bord drysset med mel. Dejen skal være omkring ½ cm tyk og så er den klar til at blive stukket med hjerteforme.

Tril dejresterne sammen og rul dem ud igen, gentag udstikningen til der ikke er mere dej tilbage.

Honninghjerterne sættes på en bageplade med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i omkring 10-12 minutter.

Hold øje med dem!  man kan mærke at de er færdigbagte ved at trykke en finger ned på midten, hvis der ikke sætter sig et aftryk af fingeren er de færdige. Afkøl hjerterne på en bagerist.

Når de er blevet kolde er de hårde som sten og uspiselige.
Stænk et rent klæde med vand og pak honninghjerterne ind i det. Opbevar dem i køleskabet og efter et par dage har de blevet lækre og bløde. Er de ikke helt bløde nok, så stænk lidt mere vand på klædet og vent en dag ekstra.
Er de blevet for våde kan man lige lune dem i ovnen igen.

Pynt
Når de skal spises, så pensles de med et tykt lag god tempereret chokolade, og pyntes med krymmel, glasur og glansbilleder efter ønske og fantasi.
Et hyggeligt lille projekt med børn!

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.