Grahamsboller

Print Friendly, PDF & Email

Jeg har været ude og købe 2 nye opskrift børger, dem kan man vel ikke have for mange af 😉  jeg købte mad med hjerte og fornuft 1 & 2 og jeg fortryder ikke, de er så fine og en masse lækker opskrift rimelig lette at gå til og super flotte billeder.

nå men idag måtte jeg jo så prøve et par opskrifter af det blev så til disse super gode grahamsboller.

Opskrift på 16 stk. boller

25 g. gær
ca. 5 ½ dl. lunkne vand
300 g. grahamsmel
1 tsk. salt
ca. 500 g hvedemel
opløs gæren i lunkne vand
tilsæt grahamsmel og rør det godt ud
tilsæt salt og hvedemelet lidt af gangen (der er forskel på mel og jeg brugte kun omkring 400 g. )

ælt dejen godt igennem, dejen skal have en fast konsistens og ikke klister for meget.
form 16 små fine boller (jeg vejer mine af til 77 gram pr bolle)
sættes på bageplade og et fugtig viskestykke over

lad dem hæve i1 times tid et lunt sted.

Bages ved 200 grader varmluft i ca. 15 min.

Færdig formet boller klar til at hæve 1 times tid et lunt sted
Færdig formet boller klar til at hæve 1 times tid et lunt sted
Færdigbagte boller klar til at blive spist.
Færdigbagte boller klar til at blive spist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.