Turen går til Samsø på cykel Lørdag d. 23, juli

Print Friendly, PDF & Email

Lørdag d. 23, juli

Starter morgen men en lækker morgenbuffet på campingpladsens restaurant til 65 kr der er alt hvad hjerte begær, forskellige rundstykker, franskbrød, rugbrød, diverse morgenmadprodukter, juice, scamble æg, pølse, diverse slags pålæg alt så indbydende og lækker ud, så ned på pladsen for at lade min telefon og power bank op, så jeg har strøm nok til hele dagen, omkring middagstid er det hele ladet op, så er det bare miss Joan der lige skal lades op til jernhesten ?
Det er ikke helt let at se hvordan vejret vil arte sig, så for at være sikker bliver der pakket til både regn, kulde og sol så er jeg da helgarderet og så er det bare op på hesten og der udad.
Jeg starter turen med at køre til Kolby mølle som er Samsø eneste hollandske mølle blev bygget i 1859 og blev brug til at male mel helt frem til 1947 derfra køre jeg videre mod Vesterløkken hvor jeg skulle se en meget vigtig Ilse made kilde i strandkanten ved Vesterløkken hvor fersk vand springer i en udhulet egestamme.
Et gammelt sagn fortæller, at kilden sprang, hvor en død kvinde drev i land på stranden. Om halsen havde hun et guldkrucifix. Heste kunne ikke trække liget hverken til Tranebjerg eller Kolby kirke, men med lethed til Onsbjerg kirke. Her blev kvinden begravet, og korset har fået sin plads i kirkens kor.
Drikker man af kilden Valborg nat – natten mellem den 30. april og 1. maj – siges det, at vandet har helbredende kraft.
Derfra tager jeg turen over Pillemark til Tranebjerg der får jeg set Tranebjerg Kirke desværre er den lukket så jeg kan ikke får lov at kikke ind, kirkens ældste dele stammer fra 1300 tallet en rigtig flot kirke lidt øv at der var lukket af indenfor så går lidt rundt i byen, der er en del loppemarker og ellers ikke noget vildt, så smutter et smut på Reven som er Tranebjerg lokale bodega og hygger med lidt selskab og en dejlig kold øl, forøvrigt er det stort set umulig at få røde look i Tranebjerg det vil siges deres lokale brugs har dem normal, men desværre udsolgt idag ? nå men så må der sparres på dem jeg har og håbe på at næste by har røde look.
Næste by bliver så Bundby der sker så ikke så meget en lørdag efter kl 14 og det med cigaretter kan jeg også glemme alt om her, møde 3 lokale der foreslår mig at køre til Ballen lokal Brugs, lige den modsatte vej af hvor jeg for tiden ligger i telt, nå men Røde Look skal jeg altså have, så vender jernhesten og køre mod Ballen ca 2 km op af bakke jeg er virkelig ved at være træt af bakker, havde måske nok forstiller mig at Samsø var lidt mere flad ?men jeg fik købt rigelig med cigaretter til de næste par dage, vender jernhesten og køre retur mod Bundby der går det jo så en hel del ned af bakke skønt, fra Bundby køre jeg mod Vestborg Fyr som ligger på Samsøs sydvestspids og er fra 1858 jeg fik taget mig sammen og gik der op, her skal så tilføjes at jeg virkelig og jeg mener virkelig lider af højdeskræk og jeg nåede da også helt op til døren hvor man så kan gå ud og se en helt fantastisk udsigt, mit problem var så at jeg ikke kom længere end til døren, så begyndte alt bare at ryste på mig, prøvede virkelig at overvinde mig selv ved at gå bare ud af døren, det lykkes absolut ikke, så fik kun taget et et billede fra døren og ud, rigtig øv når nu jeg var kommet så langt, vel nede af alle de forbandet trapper skulle jeg lige få ro på kroppen igen og der var jeg rigtig glad for at jeg havde fået fat på cigaretter der røg lige et par stykker derefter går turen hjem til campingpladsen kl er 17.30 jeg er sulten, svedig og ondt i hele kroppen samt et par lede vabler så op på pladsen og en tur i bad.  Jeg havde bestilt bord i restauranten hvor der var grillaften igen super godt og til rimelige penge lige omkring 190 kr og så kan man spise alt hvad man vil plus is til dessert, jeg havde lavet en aftale med 2 andre som også er på cykeltur om at spise sammen lidt hyggelig med lidt selskab resten af aften sidder vi på pladsens fælles terrasse og hyggesnakker om vores oplevelse og tur.

Kolby mølle
Kolby mølle
Ilse Made kilden
Ilse Made kilden
Tranebjerg Kirke
Tranebjerg Kirke
Tranebjerg lokale bodega
Tranebjerg lokale bodega
Vesborg Fyr opført 1858
Vesborg Fyr opført 1858
Udsigt fra Vesborg Fyr det eneste billede jeg fik taget, på grund af min vilde højdeskræk kom jeg ikke længere end til døren. ?
Udsigt fra Vesborg Fyr det eneste billede jeg fik taget, på grund af min vilde højdeskræk kom jeg ikke længere end til døren. ?
Så er svinet klart, stegt perfekt saftig kød og lækker svær
Så er svinet klart, stegt perfekt saftig kød og lækker svær
Foruden svindet var der kylling, stegeben og pølser
Foruden svindet var der kylling, stegeben og pølser
Tilbehør bestod af forskellig kartofler og salater.
Tilbehør bestod af forskellig kartofler og salater.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.