Igår stod menuen på disse lækker kyllingdeller med nudelsalat, opskriften er fra ugebladet Femina
INGREDIENSER 2 personer
400 g hakket kyllingekød
1 tsk. salt
3 -4 spsk. havregryn
2 spsk. sød chilisauce
1 stængel citrongræs
1/2 bundt koriander
4 spsk. sesamfrø
1 æg
1 dl olie til stegning
NUDELSALAT
Ca. 200 g nudler
300 g spidskål eller hvidkål
½ agurk
2-3 gulerødder
1/2 bundt koriander
PEANUTDRESSING
1 dl kokosmælk
3 spsk. sød chilisauce
3 spsk. crunchy peanutbutter
3 spsk. sojasauce
1 limefrugt
Kyllingdeller
Rør hakket kylling sammen med salt, havregryn og chilisauce. Pil de yderste blade af citrongræsset; skær den hårdeste del af top og bund af, og hak resten af stænglen fint.
Rør farsen sammen med hakket koriander, citrongræs, sesamfrø og æg.
Form ovale frikadeller, og steg dem gyldne i olie på en pande ved høj varme.
Nudelsalat:
Læg nudlerne i en skål, og hæld 1½ l kogende vand over. Lad nudlerne trække i ca. 10 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.
Snit kål helt fint. Riv agurk og gulerødder i lange, tynde strimler på et mandolinjern eller almindeligt rivejern. Hak koriander groft, og vend alle ingredienser til nudelsalaten sammen.
Peanutdressing:
Rør alle ingredienserne sammen, og hæld dressingen over nudelsalaten. Servér som tilbehør til kyllingefrikadellerne.
