Abehjerne med æble-gulerodssalat

Print Friendly, PDF & Email

opskriften er fra bogen mad med hjerte og fornuft mere grønt, elsker simpelhed de bøger..

Bøgerne er lavet ud fra sense- tallerkenmodellen og er ikke en kur, men en livstilsendring, det er sund og lækker mad, meningen er at man skal kunne holde sig mæt 5-6 timer så man kun spiser 3 måltider om dagen. Alt man så også taber sig er jo bare et ekstre pluds

Opskriften på abehjerne 2 Pers.

1 lille blomkålshovede
300 g. hakket oksekød
2 spsk. Fløde
1 spsk. Parmesan
slat og peber
6 skiver bacon

Æble – gulerodssalat 2 Pers.

1 æble
200 g. gulerod
1 spsk. æbleeddike
1/2 spsk. olie
1 tsk. honning
1 spsk. hasselnødder

Start med at fjerne de yderste blade på blomkålet og kog blomkålshovedet i letsaltet vand ca. 6 min. hæld vandet fra og i et fad med hovedet, altså kålhovedet. ???

Rør oksekødet sammen med fløde, parmesan, æggehvide, salt og peber.

Pak blomkålshovedet ind i oksefarsen og vikl bacon omkring farsen..

kom abehjernen i en forvarm ovn på 180 grader ca.  55 min. Giv den lige en smule på grill til baconskiverne har fået lidt farve og sprøde.

Mens abehjernen er i ovnen rives gulerødder og æblet og bland det godt sammen.

Pisk æbleeddike, olie og honning godt sammen og hæld den over salaten.

Hvis man køre på sense bør der ligge 2 håndfulde abehjerne og en stor håndfuld salat

håndfuld 1(-2) blomkål, gulerod
håndfuld 3 hakket oksekød, æggehvide, bacon
håndfuld 4 æble
fedt. Fløde, parmesan, olie, hasselnødder
smagsgivere salt, peber, æbleeddike, honning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.