opskriften er fra bogen mad med hjerte og fornuft mere grønt, elsker simpelhed de bøger..
Bøgerne er lavet ud fra sense- tallerkenmodellen og er ikke en kur, men en livstilsendring, det er sund og lækker mad, meningen er at man skal kunne holde sig mæt 5-6 timer så man kun spiser 3 måltider om dagen. Alt man så også taber sig er jo bare et ekstre pluds
Opskriften på abehjerne 2 Pers.
1 lille blomkålshovede
300 g. hakket oksekød
2 spsk. Fløde
1 spsk. Parmesan
slat og peber
6 skiver bacon
Æble – gulerodssalat 2 Pers.
1 æble
200 g. gulerod
1 spsk. æbleeddike
1/2 spsk. olie
1 tsk. honning
1 spsk. hasselnødder
Start med at fjerne de yderste blade på blomkålet og kog blomkålshovedet i letsaltet vand ca. 6 min. hæld vandet fra og i et fad med hovedet, altså kålhovedet. ???
Rør oksekødet sammen med fløde, parmesan, æggehvide, salt og peber.
Pak blomkålshovedet ind i oksefarsen og vikl bacon omkring farsen..
kom abehjernen i en forvarm ovn på 180 grader ca. 55 min. Giv den lige en smule på grill til baconskiverne har fået lidt farve og sprøde.
Mens abehjernen er i ovnen rives gulerødder og æblet og bland det godt sammen.
Pisk æbleeddike, olie og honning godt sammen og hæld den over salaten.
Hvis man køre på sense bør der ligge 2 håndfulde abehjerne og en stor håndfuld salat
håndfuld 1(-2) blomkål, gulerod
håndfuld 3 hakket oksekød, æggehvide, bacon
håndfuld 4 æble
fedt. Fløde, parmesan, olie, hasselnødder
smagsgivere salt, peber, æbleeddike, honning