Kyllingdeller med hytteostsalat a la waldorfsalat

Print Friendly, PDF & Email

Aftens menu bestod af Kyllingdeller med hytteostsalat.
Hytteostsalaten er fra bogen “mad med hjerte og fornuft. Mere grønt”

Kyllingdeller

1 kg. hakket kyllingekød

1 lille revet løg

1 stor håndfuld frisk spinat finthakket

syltet finthakket jalapenos

1 æg

1 spsk. mel

salt og peber

lidt kokosolie til at stege dellerne i

rør det hele godt sammen og lad det stå og hvile mens hytteostsalaten laves klar..

Hytteostsalat a la waldorfsalat 3 Pers.

4 spsk. mandler

1 spsk. salt

1/2 dl. vand

150 g. blomkål

150 g. vindruer

1 æble

450 g. hytteost

3 spsk. piskefløde

2 spsk. citronsaft

2 tsk. honning

hæld mandler, salt og vand i en lille gryde og kog indtil vandet er fordampet. Hæld mandlerne i en si og ryst let så overskydende salt fjernes. Lad mandlerne afkøle og hak dem groft.

Pluk blomkålen i små buketter, del vindruerne i halve, og skær æblet i tern.

Smid hytteosten i en fin skål, bland blomkål, æbletern, vindruer og de hakket saltmandler i

Rør fløden sammen med honning og citronsaften til en dressing som så vendes i hytteostsalaten.

 

sense tallerkenmodellen

hytteostsalat

Hf. 1-2 blomkål

Hf. 3 hytteost

Hf. 4 vindruer, æble

fedt. Mandler, fløde

smagsgivere. Salt, citronsaft, honning

Kyllingdeller

Hf. 1-2 spinat, løg

Hf. 3 hk. kyllingekød, æg

Hf. 4 lidt hvedemel

fedt.. kokosolie

smagsgivende salt, peber, jalapenos

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.