Blomkål/ Porresuppe

Print Friendly, PDF & Email

Blomkål/porresuppe 4 Pers.

1 mellemstort blomkål

2 porre

1 stort løg

1 l. grøntsagsbouillon

1 dl. Græsk yoghurt eller fraiche

lidt tørret timian ( ca.. 1 spsk brugte jeg )

salt og peber

pinjekerner

6-7 skiver bacon

Lidt rest kylling

Fjern bladene fra blomkålet, skær omkring 150-200 gram små blomkålsbuketter af, i en skål med dem og hæld lidt kogende vand over dem, lad dem lige står og trække et par minutter, hæld vandet fra og stil dem til side til senere brug.

Del resten af blomkålet med stokken, i lidt grovere stykker og op i en gryde.

Renst og snit de 2 porre tag en lille håndfuld porre fra til senere brug, resten kommes i gryden.

Hak løg og op i gryden.

tilsæt lidt timian

Kog en liter vand og opløs en grøntssagsbouillon terning deri, hæl bouillonen i gryden og lad det hele små koge i små 20 min. til grøntsagerne er møre. Kom græsk yoghurt i og fat stavblender og giv suppen en god tur.

smag til med salt og peber

Inden servering ristes pinjekerne på en tør stegepande

bacon steges sprøde og op på et stykke køkkenrulle til at suge lidt af fedte 🙂

resten af fedte på stegepanden fra baconen, bruges lige til lige at svitses porrestykkerne..

Bacon og porre ligges på toppen af suppen sammen med pinjekerne.

sense tallerkenmodellen

Hf. 1-2 Blomkål, porre, løg

Hf. 3 kylling, bacon

Hf. 4 ristet rugbrød

fedt. Pinjekerne.

mælkedressing. Græsk yoghurt

smagsgivere. Bouillon, timian, salt og peber

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.