Blomkål/porresuppe 4 Pers.
1 mellemstort blomkål
2 porre
1 stort løg
1 l. grøntsagsbouillon
1 dl. Græsk yoghurt eller fraiche
lidt tørret timian ( ca.. 1 spsk brugte jeg )
salt og peber
pinjekerner
6-7 skiver bacon
Lidt rest kylling
Fjern bladene fra blomkålet, skær omkring 150-200 gram små blomkålsbuketter af, i en skål med dem og hæld lidt kogende vand over dem, lad dem lige står og trække et par minutter, hæld vandet fra og stil dem til side til senere brug.
Del resten af blomkålet med stokken, i lidt grovere stykker og op i en gryde.
Renst og snit de 2 porre tag en lille håndfuld porre fra til senere brug, resten kommes i gryden.
Hak løg og op i gryden.
tilsæt lidt timian
Kog en liter vand og opløs en grøntssagsbouillon terning deri, hæl bouillonen i gryden og lad det hele små koge i små 20 min. til grøntsagerne er møre. Kom græsk yoghurt i og fat stavblender og giv suppen en god tur.
smag til med salt og peber
Inden servering ristes pinjekerne på en tør stegepande
bacon steges sprøde og op på et stykke køkkenrulle til at suge lidt af fedte 🙂
resten af fedte på stegepanden fra baconen, bruges lige til lige at svitses porrestykkerne..
Bacon og porre ligges på toppen af suppen sammen med pinjekerne.
sense tallerkenmodellen
Hf. 1-2 Blomkål, porre, løg
Hf. 3 kylling, bacon
Hf. 4 ristet rugbrød
fedt. Pinjekerne.
mælkedressing. Græsk yoghurt
smagsgivere. Bouillon, timian, salt og peber