3 kornsboller (Sensemor)

Print Friendly, PDF & Email

Skønne bløde boller med en sprød skorpe, opskriften er fra Facebook gruppen Sense – slank med fornuft. Sense er ikke en slankekur, men en livsstilsændring som er sund for både krop og sjæl.

Jeg bruger min elskede Herkules røremaskine, tror det vil være for hårdt at ælte dejen i hånden 😉

Opskriften ca. 35-40 små boller
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner eller sesamkerner
1 dl hørfrø
3 dl vand
5 dl minimælk
50 g gær
0,5 dl olie
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
Ca 1 kilo hvedemel

Kog kerner og frø i vand i  ca. 3 min.  Kom mælk i for at afkøle blandingen. Rør gæren i blandingen, når blandingen er håndvarm kommes olie i.

Kom salt, sukker og det meste af melet i. Ælt dejen rigtig godt. Dejen skal være lidt klistret.

Lad dejen hæve i cirka 20 minutter før du former dem til små boller, det kan være lidt svært fordi bollerne klistrer lidt, men det skal de. Sæt bollerne tæt sammen på en bageplade med lidt høj kant, læg bagepapir i bunden og smør lidt olie langs kanten af pladen.

Kom eventuelt lidt olie på hænderne når du former bollerne

Lad bollerne efterhæve i cirka 20 minutter.

Varm ovne godt op, sæt bageplade ind og spray lidt vand ind over bollerne.
Bages i ca. 11-15 minutter ved 225 grader. Hold øje med dem!

Boller formet og sat til 2 hævning små 20 min.
Færdige boller skal lige køles lidt af😜
Jamen ser de ikke bare fine ud. 😘

Sådan tæller de efter Sense-tallerkenmodellen
En bolle er cirka en HF4

Kalorier per styk
124 kcal
Protein 4 g
Kulhydrat 19 g – heraf 1,3 g kostfibre
Fedt 3 g

3 tanker om “3 kornsboller (Sensemor)”

    1. Hej Vibeke
      Undskyld det lidt sene svar, har haft nogen problemer på min side, jeg ved ikke helt hvordan jeg sætter op til at printe opskrifter, men jeg prøver at få min søster til at hjælpe mig.
      Venlig hilsen
      Joan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *