Kage til Josephin´s arbejde

Print Friendly, PDF & Email

Den 2. kage til Josephin´s arbejde blev en Appelsinkage fundet i en mappe med gamle opskrifter fra 1986

Appelsinkage
250 g. blødt smør
175 g. sukker
4 æg
2 tsk. bagepulver
Riv skrællen fint på rivejern af den ene appelsin og af den anden appelsin laves der tynde strimler af skrællen evt. med et juliennekniv
Pres saften af de 2 appelsiner hvoraf den halve appelsin saft gemmes til lagen.

Appelsinlage til pynt
1 dl. sukker
½ dl. vand
saft af  ½ appelsin

Varm sukker, vand, saften fra den halve appelsin og appelsinstrimlerne op til appelsinstrimlerne er kogt møre.

Start med at røre kagedejen
Rør den bløde smør og sukker godt sammen
Tilsættes æg et ad gangen og der røres godt efter hver æg.

Mel og bagepulver sigtes sammen og røres i smørdejen skiftevis med appelsinsaften fra den 1 ½ appelsin

Vend reven appelsinskal i dejen.
Dejen fyldes i en bageform
Bages i 25 – 30 min ved 175 grader på nederste ribbe.

Den varme kage prikkes med en kødnål og appelsinlagen dryppes over kage

Appensinkage
Appelsinkage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *