Aftens menu bestod af Kyllingdeller med hytteostsalat.
Hytteostsalaten er fra bogen “mad med hjerte og fornuft. Mere grønt”
Kyllingdeller
1 kg. hakket kyllingekød
1 lille revet løg
1 stor håndfuld frisk spinat finthakket
syltet finthakket jalapenos
1 æg
1 spsk. mel
salt og peber
lidt kokosolie til at stege dellerne i
rør det hele godt sammen og lad det stå og hvile mens hytteostsalaten laves klar..
Hytteostsalat a la waldorfsalat 3 Pers.
4 spsk. mandler
1 spsk. salt
1/2 dl. vand
150 g. blomkål
150 g. vindruer
1 æble
450 g. hytteost
3 spsk. piskefløde
2 spsk. citronsaft
2 tsk. honning
hæld mandler, salt og vand i en lille gryde og kog indtil vandet er fordampet. Hæld mandlerne i en si og ryst let så overskydende salt fjernes. Lad mandlerne afkøle og hak dem groft.
Pluk blomkålen i små buketter, del vindruerne i halve, og skær æblet i tern.
Smid hytteosten i en fin skål, bland blomkål, æbletern, vindruer og de hakket saltmandler i
Rør fløden sammen med honning og citronsaften til en dressing som så vendes i hytteostsalaten.
sense tallerkenmodellen
hytteostsalat
Hf. 1-2 blomkål
Hf. 3 hytteost
Hf. 4 vindruer, æble
fedt. Mandler, fløde
smagsgivere. Salt, citronsaft, honning
Kyllingdeller
Hf. 1-2 spinat, løg
Hf. 3 hk. kyllingekød, æg
Hf. 4 lidt hvedemel
fedt.. kokosolie
smagsgivende salt, peber, jalapenos